Oua umplute cu ton

Introducere

Iată cinci rețete delicioase pentru ouă umplute cu ton, care variază de la clasic la exotic.

  1. Ouă umplute cu ton clasic

Ingrediente

6 ouă

1 conservă de ton în ulei, scurs

2 linguri de maioneză

1 lingură de muștar Dijon

1 lingură de suc de lămâie

Sare și piper după gust

Pătrunjel proaspăt, tocat pentru decor

Instrucțiuni

Fierbeți ouăle tari (aproximativ 10 minute).

După ce ouăle s-au răcit, curățați-le de coajă și tăiați-le pe jumătate pe lungime.

Scoateți gălbenușurile și puneți-le într-un bol.

Adăugați tonul, maioneza, muștarul, sucul de lămâie, sarea și piperul peste gălbenușuri și amestecați bine până obțineți o pastă omogenă.

Umpleți albușurile cu acest amestec.

Decorați cu pătrunjel tocat.

  1. Ouă umplute cu ton și avocado

Ingrediente

6 ouă

1 conservă de ton în ulei, scurs

1 avocado, pasat

2 linguri de maioneză

1 linguriță de suc de lămâie

Sare și piper după gust

Fulgi de chili (opțional) pentru decor

Instrucțiuni

Fierbeți ouăle tari și curățați-le.

Tăiați ouăle pe jumătate și scoateți gălbenușurile.

Într-un bol, amestecați gălbenușurile, tonul, avocado, maioneza, sucul de lămâie, sarea și piperul.

Umpleți albușurile cu amestecul obținut.

Decorați cu fulgi de chili, dacă doriți un gust picant.

  1. Ouă umplute cu ton și capere

Ingrediente

6 ouă

1 conservă de ton în ulei, scurs

1 lingură de capere, tocate

2 linguri de maioneză

1 linguriță de muștar Dijon

Sare și piper după gust

Ceapă verde, tocată pentru decor

Instrucțiuni

Fierbeți ouăle și curățați-le.

Tăiați ouăle pe jumătate și scoateți gălbenușurile.

Amestecați gălbenușurile cu tonul, caperele, maioneza, muștarul, sarea și piperul.

Umpleți albușurile cu acest amestec.

Decorați cu ceapă verde tocată.

  1. Ouă umplute cu ton și măsline

Ingrediente

6 ouă

1 conservă de ton în ulei, scurs

2 linguri de maioneză

10 măsline negre fără sâmburi, tocate mărunt

1 linguriță de suc de lămâie

Sare și piper după gust

Mărar proaspăt pentru decor

Instrucțiuni

Fierbeți ouăle tari și curățați-le.

Tăiați ouăle pe jumătate și scoateți gălbenușurile.

Amestecați gălbenușurile cu tonul, maioneza, măslinele, sucul de lămâie, sarea și piperul.

Umpleți albușurile cu amestecul obținut.

Decorați cu mărar tocat.

  1. Ouă umplute cu ton și ardei copt

Ingrediente

6 ouă

1 conservă de ton în ulei, scurs

2 linguri de maioneză

1 ardei gras roșu copt, tocat mărunt

1 linguriță de suc de lămâie

Sare și piper după gust

Paprika pentru decor

Instrucțiuni

Fierbeți ouăle și curățați-le.

Tăiați ouăle pe jumătate și scoateți gălbenușurile.

Amestecați gălbenușurile cu tonul, maioneza, ardeiul copt, sucul de lămâie, sarea și piperul.

Umpleți albușurile cu acest amestec.

Decorați cu un praf de paprika.

Aceste rețete sunt ușor de realizat și aduc un plus de savoare oricărei mese. Poftă bună!