Prospetimea fructelor de mare

Introducere

Pentru a verifica și asigura prospețimea și calitatea fructelor de mare, iată câteva sfaturi esențiale:

Verificarea aspectului visual

Fructele de mare proaspete ar trebui să aibă un aspect vibrant, nu tern sau decolorat. Cojile scoicilor ar trebui să fie intacte și închise; dacă sunt deschise, scoica ar trebui să se închidă atunci când este atinsă sau lovită ușor. Dacă nu se închide, este probabil că scoica este moartă și ar trebui evitată.

Mirosul

Fructele de mare proaspete ar trebui să miroasă a ocean sau a apă sărată, nu a pește puternic sau amoniac. Un miros neplăcut este un semn clar că fructele de mare nu sunt proaspete.

Textura

Carnea fructelor de mare ar trebui să fie fermă la atingere, nu moale sau lăptoasă. În cazul peștilor, asigurați-vă că carnea se lipește bine de oase.

Verificați ochii și solzii

În cazul peștilor întregi, ochii ar trebui să fie clari și bulbucați, nu încețoșați sau afundați. Solzii ar trebui să fie strălucitori și aderenți la piele.

Data și sursa de achiziție

Verificați întotdeauna data pe ambalaj, dacă este disponibilă, și preferați fructe de mare prindere sălbatică sau de la surse sustenabile. Cumpărați de la furnizori de încredere care păstrează fructele de mare la temperaturi adecvate.

Condiții de depozitare

Asigurați-vă că fructele de mare sunt păstrate la o temperatură rece, ideal sub 4 grade Celsius. Dacă le cumpărați congelate, asigurați-vă că nu există cristale de gheață sau arsuri de congelare, ceea ce indică faptul că produsul a fost decongelat și recongelat.

Prepararea adecvată

Gătiți fructele de mare la temperaturi suficient de ridicate pentru a distruge orice bacterii sau paraziți, dar evitați supraîncălzirea care poate duce la pierderea calității.

Prin urmare aceste sfaturi, puteți fi mai siguri de prospețimea și calitatea fructelor de mare pe care le consumați.